KATronic Katflow 200

Voor snelle controle van stroming in leidingwerk heeft MTC de KATflow 200 te huur en te koop. Deze flowmeter is een debietmeter welke werkt volgens het transit time principe. Ideaal voor situaties waar het proces niet stil mag komen te liggen.

  • Eenvoudige bediening, single handed
  • Log functie voor ca. 1 miljoen meetwaarden
  • Meetbereik tot 3000mm
  • Hoge nauwkeurigheid tot 0,5%
  • Audible Sensor positioning assistant


De Katflow 200 is een ultrasone flowmeter gebaseerd op de transit-time technologie. Specifiek geschikt voor metingen aan leidingwerk met een schoon medium. Dat wil zeggen, zonder vaste deeltjes of luchtbelletjes.

Dit instrument is draagbaar, wat zich uit in het gewicht van slechts 700 gram, de compacte behuizing voor gebruik op moeilijk bereikbare locaties en eventueel enkelhandige bediening.

Met de audible sensor positoning assistant wordt het plaatsen van de sensoren een stuk vereenvoudigd. De meter geeft bij plaatsing van de clamp-on sensoren een visuele en hoorbare indicatie van de gewenste positie.

De meter geeft een real-time grafiek van de meting weer en fungeert als datalogger met geheugen voor ruim 100.000 meetpunten van ieder 10 variabelen. De meegeleverde software is eenvoudig te begrijpen en bedienen, waardoor analyse van de meting een fluitje van een cent wordt.

Optioneel leverbaar met een wanddiktemeter.