Leica Geosystems – Digicat 550i & 550i xf

De Digicat 550i is het geavanceerde model van de 500i met o.a. diepteschatting indien gebruikt in combinatie met de Digitex. Verder voor gebruik met uiteindelijk hetzelfde einddoel; Het voorkomen van fysiek of financieel letsel tijdens werkzaamheden.

  • Eenvoudig in gebruik zeker
  • Standaard op powermode met hoge gevoeligheid
  • Automode om menselijke fouten te voorkomen
  • Typisch geschikt voor gebruik in de bouw
  • Snel leverbaar inclusief vele accessoires
  • Mogelijkheid tot weergaven diepteligging


De Digicat 550i heeft dezelfde functionaliteiten als de 500i, maar nu met de diepteschatting. De diepteschatting wordt gemaakt met behulp van de Digitex transmitter of eventueel met behulp van de Digimouse.

Verder is het instrument vergelijkbaar met de 500i. Zo heeft hij ook de automatische controle en gecombineerde auto mode specifiek geschikt voor het voorkomen van menselijke fouten tijdens het zoekproces.
De locator vangt elektromagnetische signalen op welke door ondergrondse geleiders worden uitgezonden. Dit wordt weergegeven op het heldere scherm en via een helder audio signaal. Hiermee kan de locatie en de richting van de kabel worden bepaald.

Met de Digitrace, Digimouse en Digitex kunnen specifiekere bundels worden gedetecteerd zoals niet metalen leidingen of leidingwerk over langere afstand..

xf-Serie
De 550i xf heeft dezelfde functionaliteiten als de 550i, maar nu met uitgebreide zoekfuncties. Zo kan er ook op 512 en 640Hz tracing modes worden gezocht, wat resulteert in een groter bereik. Er kan dus over een langere afstand gedetecteerd worden. Verder is de optie mode-lock handig, zodat de laatst gebruikte modus actief is bij opnieuw opstarten.

Het geheel is los verkrijgbaar of als kit. Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wij hebben de meest geavanceerde variant (Digicat 750i xf) ook voor huur beschikbaar.