Leica Geosystems – Digicat 500i & 500i xf

Voor het opsporen van ondergrondse leidingen en kabels heeft Metesco de Digicat serie van Leica in het assortiment. Specifiek geschikt voor het voorkomen van fysiek of financieel letsel bij o.a. grondwerkzaamheden en gas- en elektrabedrijven.

  • Eenvoudig in gebruik zeker i.c.m. de duidelijke handleiding
  • Standaard op powermode met hoge gevoeligheid
  • Automode om menselijke fouten te voorkomen
  • Typisch geschikt voor gebruik in de bouw
  • Snel leverbaar inclusief vele accessoires


De Digicat 500i is met zijn automatische controle en gecombineerde auto mode specifiek geschikt voor het voorkomen van menselijke fouten tijdens grondwerkzaamheden. De nauwkeurige en betrouwbare opsporing van nutsleidingen vermijdt schades tijdens graaf- en onderhouds klussen. Buiten de financiele schade wordt ook mensenlijk letsel voorkomen.

Het heldere scherm en het heldere geluid maken het een instrument waarmee eenieder goed kan werken. Met behulp van de signaalklem kan een signaal op geleidende ondergrondse kabels of pijpleidingen gezet worden, welke vervolgens met de Digicat kunnen worden opgespoord.

Voor niet metalen leidingen tot 150mm kan de Digitrace worden ingezet om deze toch te kunnen volgen. Ook Digimouse kan hiervoor worden ingezet alsmede voor het traceren van afvoeren en rioleringen. De Digitex wordt gebruikt bij de Generator stand wat betekent dat de locator een door de Digitex afgegeven  signaal aan metalen geleiders opspoort.

xf-Serie
De 500i xf heeft dezelfde functionaliteiten als de 500i, maar nu met uitgebreide zoekfuncties. Zo kan er ook op 512 en 640Hz tracing modes worden gezocht, wat resulteert in een groter bereik. Er kan dus over een langere afstand gedetecteerd worden. Verder is de optie mode-lock handig, zodat de laatst gebruikte modus actief is bij opnieuw opstarten.

Het geheel is los verkrijgbaar of als kit. Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wij hebben de meest geavanceerde variant (Digicat 750i xf) ook voor huur beschikbaar.